Békéscsaba, a Musical címmel, remek színészek fellépésével rendeznek a legnagyobb musicalslágerekkel színesített improvizációs „fergeteget” kedden este 8 órától a Csabagyöngye Kulturális Központban — közölte az előadással kapcsolatos hétfői sajtótájékoztatón Herczeg Tamás.
A Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, Szinetár Dóra, Balla Eszter, Simon Kornél és Nagy Sándor szereplésével, Szente Vajk rendezésében és Erős Csaba közreműködésével egy igazi premiert tekinthetnek meg az érdeklődők.

A sajtótájékoztatón interneten keresztül bejelentkeztek a Budapesten készülő művészek is.

— Biztos, hogy a produkció Békéscsabáról szól majd — hangsúlyozta Szente Vajk. — A város jól ismert szellemi és tárgyi attribútumai is jelen lesznek valamilyen formában.

Magát a cselekményt Szente Vajk szövi majd, miközben a történetet a nézők alakítják ki, ők választják meg, hogy a négy színész közül ki legyen a főszereplője, a témát is az egyik nézővel indítják el. Minden spontán alakul majd az improvizációs előadásban.

— A produkció annyiban különbözik a többi improvizációs előadástól, hogy ez most az első, ami kerek történetet fog felvázolni, mégpedig Békéscsabáról — fogalmazott Szente Vajk.

Simon Kornél és Nagy Sándor arra hívták fel a figyelmet, hogy a játékmester, a rendező határozza majd meg a történet alapköveit, amelyen keresztül szövik majd a cselekményt. Miközben az előadás idomul a musical műfajhoz, annak szabályszerűségeit egy kicsit pellengére is állítják sok-sok humorral.

A Békéscsaba, a Musical című előadás iránti érdeklődést jól jellemzi, hogy már napokkal ezelőtt minden jegyet elővételben eladtak.