Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 43 éves, büntetett előéletű szegedi férfi ellen, aki két – egy büntető- és egy szabálysértési – ügyben kiszabott eltiltást is semmibe vett. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

A férfit a Szegedi Járásbíróság a még tavaly június 3-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint egy évre eltiltotta a „B” kategóriába tartozó járművek vezetésétől. Néhány hónap múlva a Szegedi Járásbíróság a 2022. szeptember 17-én jogerőre emelkedett végzésével engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt 80 ezer forint pénzbírságot szabott ki a férfival szemben, valamint tíz hónapra ismét eltiltotta a „B” kategóriába tartozó járművezetéstől.

A terhelt – aki a vádbeli időben zöldségkereskedelemmel foglalkozott – tavaly november 22-én kölcsönzött egy személygépjárművet, ahhoz egy utánfutót kapcsolt, majd a délutáni órákban beült az autóba, és azzal Szegedről Békéssámsonba indult, hogy kiszállítsa egyik partnerének a megrendelt árut.

A rendőrök 15 óra után nem sokkal Tótkomlóson, a Fő utcán intézkedtek vele szemben, és megállapították, hogy a férfi két eltiltás hatálya alatt áll.