Az év legjobb felnőtt női edzője Szasa Nedeljkovics, a BRSE szerb trénere lett, Szakmáry Gréta pedig két díjjal is gazdagodott. Szarvas Péter elnöki különdíjat vehetett át.
Budapesten rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláját, a szombati eseményen rangos békéscsabai elismerések is gazdára találtak - adta hírül a BRSE Facebook-oldala.

Az állami sportvezetés részéről Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is személyesen köszöntötte a röplabdás társadalmat. Bejelentette, a kormány döntése értelmében jövőre a röplabda hatodikként csatlakozik az öt TAO-s látványsportághoz, amely óriási mérföldkő lehet a magyar röplabdázás történelmében.

A köszöntőket díjátadók követték, ahol a BRSE és Békéscsaba Megyei Jogú Város dominanciája megkérdőjelezhetetlen volt - olvasható a bejegyzésben, ahol fotókat is közöltek.

Mit kiderült, a 2016-os év legjobb felnőtt női edzője Sasa Nedeljkovic, a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE vezetőedzője lett, akinek díját Szabó Tünde államtitkár és Szarvas Péter polgármester adták át.

Szakmáry Gréta két díjjal is gazdagodott szombaton, majd újra színpadra szólították Szarvas Pétert, aki elnöki különdíjat vehetett át Dr. Kovács Ferenctől. Ott volt az eseményen Baran Ádám, a BRSE elnöke és az MRSZ elnökségi tagja is.

– Számomra nem volt kérdéses, hogy Sasa Nedeljkovic és Szakmáry Gréta is megérdemelte a év legjobbja díjat, büszkék vagyunk rájuk, miképp arra is, hogy a Békéscsaba sportágban betöltött szerepét is elismerték – zárta gondolatait a klubvezető.