A spanyolországi Burgos városában zárták az évet a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia válogatottságra törő párbajtőrözői. A huszonkilencedik alkalommal rendezett viadalon erős mezőny várt a fiatalokra.
Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta egyaránt négy győzelmet és három vereséget könyvelhetett el a körmérkőzéses szakaszban. A 128-as táblán Kinga a tapasztalt finn Vuorinent, Renáta az észt Targaamát győzte le. Legnehezebb dolga Kazár Dórának volt, rá 2015 kadet világbajnoka, a román Predescu várt.

Magas színvonalú, remek asszóban magabiztosan győzött a csabai lány (15:11). Következő ellenfele az amerikai Nixon kellemetlen stílusa ellen nem találta meg a megoldást. Dékány is erős ellenfelet kapott Mroszczak személyében, s bár egy darabig fej-fej mellett haladtak, a tapasztalt lengyel megtalálta a gyenge pontját. Petri is „belehúzott”, hiszen az őt tavasszal legyőző, kadet világbajnokkal, az olasz Bozzával találta magát szemben.

Remekül indult a csörte, Renáta irányított és vezetett. A szívós olasz azonban utolérte, így egy találat döntött Bozza javára.

Békéscsabai Eredmények. Junior női párbajtőr világkupa (154 vívó): 41. Dékány Kinga, 47. Petri Renáta, 49. Kazár Dóra.