Hétfőn délelőtt megkezdődött és kedd estig tart a XIV. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál. Az idén a szokottnál is nagyobb a kínálat. Fogyasszunk minél több olyan ökoterméket, amely a magyar vidékről származik — ezt hangsúlyozta Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere a nemzetközi sajt- és túrófesztivál ma délelőtti megnyitóján.
Fogyasszunk minél több olyan ökoterméket, amely a magyar vidékről származik — ezt hangsúlyozta Várfi András, Gyomaendrőd polgármestere a nemzetközi sajt- és túrófesztivál ma délelőtti megnyitóján. A rendezvény ezúttal új helyszínen, a Hősök útján, a két középiskola közötti szakaszon zajlik. A színpadon egymást követik a fellépők, a nézelődők pedig nagyon sokféle sajtot, mézet, szörpöt kóstolhatnak és természetesen vásárolhatnak is. A cikk a hirdetés után folytatódik Pájer Sándortól, a szervező Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület (GYÜSZTE) elnökétől megtudtuk, hogy az idén valóban a sajtokra helyezték a hangsúlyt, csaknem húsz hazai és határon túli termelő hozta el legfinomabb sajtkészítményeit. Emellett ökotermesztésből származó házi lekvárokat, szörpöket és különféle mézeket is kínálnak a fesztiválon. Természetesen a legnevesebb hazai borvidékek nedűit és a legfinomabb hazai pálinkákat is megkóstolhatják a látogatók. Ami a sajtok árait illeti, azok igen széles skálán mozognak, lehet vásárolni kilónként 2600, de 5900 forintért is. A tehéntejből készült sajtok mellett természetesen most is bőséges a választék házi kecske- és juhsajtokból. Az érdeklődők sajtkészítési bemutatót is láthatnak.