Az elmúlt hétvégén, négy tűzeset miatt érkezett segélykérés a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.


A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint kigyulladt egy családi ház szombat délután Gyomaendrődön, a Mátyás király utcában. A mentőszolgálat elmondása alapján az esettel kapcsolatosan az épület egyik lakóját további megfigyelésre kórházba szállították. Tűz következtében az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében a lakók elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. 


Kigyulladt egy családi ház melléképülete szombat délután Orosházán, a Vajda utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a főépülettel egybeépített negyven négyzetméteres melléképület és a benne tárolt tűzifa, valamint bútor már teljes terjedelmében égett. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg és a gyors beavatkozásnak köszönhetően a főépületre a tűz csak kismértékben terjedt át. Lakosságvédelmi intézkedés keretében az ingatlan három kiskorú lakóját átmenetileg rokonok fogadták be, de a tulajdonosok maradtak a helyszínen. 


Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete vasárnap délután Nagykamaráson, az Ady utcában. A kettőszáz négyzetméteres épület tetőszerkezetének egyharmada kapott lángra, melynek következtében a helyiségek is füsttel telítődtek. Tűz az épület egészére nem terjedt át, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. A helyreállítási munkálatokig az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretében, az épület lakóját átmenetileg rokonok fogadták be.