Önkéntesek ténykednek majd az intézményben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Esélyteremtési főosztálya „Bölcsi tuning” néven országos önkéntes akcióprogramot hirdetett az idén.  A Magyar Bölcsődék Egyesületével felvéve a kapcsolatot, kérték javaslatukat azon intézmények kapcsán, ahol leginkább szükség lehet a segítségre.

Az egyesület igényfelmérést végzett a bölcsődék körében, melyre Békés megyéből 2 intézmény jelezte, hogy örülne a programnak, amit helyben a Békés Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) koordinál – tudatta a szervezet.

Július 25-én, szombaton reggel 10 órától a békéscsabai, Sziklai utcai MIVA Bölcsődében  tevékenykedik majd 35 fő önkéntes, akiket közösen toborzott a Cseöh és a bölcsőde, ez utóbbi intézmény a szülők köréből, illetve, a Békéscsabai Férfi klub is csatlakozott az önkéntes tevékenységhez.

A bölcsőde a járvány ideje alatt is üzemelt, így a karbantartási munkálatok (festés) elmaradtak. Kerítésfestést és udvari játékok karbantartását fogják elvégezni az önkéntesek.