A munkák nemsokára befejeződnek, ezzel együtt új forgalmi rendre kell majd számítaniuk az arra közlekedőknek.

Ipari úton és Tevan Andor utcában a gyalog- és kerékpárút, valamint közvilágítás kiépítése a befejező szakaszához érkezett.

A „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, TOP-6.4.1-16-BC1-2017-00002 azonosítójelű projektben, annak egyik elemeként vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megépült gyalog- és kétirányú kerékpárút kapcsolatot teremt a Berényi úti kerékpárúttal, a városközponttal, Mezőmegyer városrésszel, valamint a Békési úti kerékpárúttal és ezáltal Békés várossal. Ugyanakkor a fejlesztés révén biztosítva lesz az Északi Iparterületen foglalkoztatottak számára a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei, amely egyidejűleg eredményezi a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát is. Ezt erősíti a hiányzó közvilágítás kiépítése, amely illeszkedik a korszerű, energiatakarékos városi rendszer kialakítására irányuló törekvéshez is. A tárgyi projektben az Ipari úton 223 méter zárt csatorna és 266 méter nyílt csapadékvíz árok is megvalósult, a Tevean Andor utcában 520 méter folyóka létesül.

A vállalkozási szerződésben foglalt építési feladatok teljesítési határideje 2020. augusztus 03., így a kivitelezés az végső szakaszához érkezett. Az elkészült gyalog- és kerékpárúton, valamint a közúti átvezetéseknél hamarosan befejezik a burkolati jelek felfestését és elhelyezik az új forgalmi rend szerint a jelzőtáblákat.

A forgalmi rend változások közt szerepel a három gyalogos átkelőhely létesítése és az elsőbbségi viszonyok változása.

A Tevan Andor utcában a Békési úti csatlakozásnál és a MONDI előtt, a Berényi úton pedig az Ipari úti gyalog- és kerékpárút csatlakozásánál a temető előtt került kiépítésre új gyalogos átkelő.
 Lényeges az a változás is, amely az Ipari útnak a Tevan Andor utcához csatlakozásánál módosítja az elsőbbségi viszonyokat. Az új szabályozás szerint a Tevan Andor utcában egyenesen haladóknak van elsőbbsége az Ipari útról érkezőkkel szemben.

A szakemberek kérik az erre közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek az új szabályokra és azokat betartva előzzük meg a baleseteket.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Tel.: 06 +36-66/241-791
E-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu