A hétfői zárást követően, pár perccel 23 óra előtt egy férfi érkezett a Békéscsaba és Gyula közötti Veszely Csárdához, s megpróbálta felgyújtani az épületet. A rendőrök előállították, eljárás indult ellene. 

A férfi a bejáratnál található tárgyak – többek között padok, fenyőfadíszek – felgyújtásával próbált meg komolyabb anyagi kárt okozni. Szerencsére sikertelenül, viszont annyit még tett, hogy a gyújtogatási kísérlet végén egy kővel a bejárati ajtó üvegét betörte.

Kedd este Molnár Imre, a Veszely Csárda étteremvezetője érdeklődésünkre elmondta, amikor kedden reggel nyolc órakor ment az ajtó felé, látta, hogy a főbejárat háromrészes üvegfelületét megrongálták. A legbelső üveget viszont nem tudta betörni az elkövető. Visszanézték a kamera felvételeit, és egy sötét kabátos, viszonylag magasabb fiatalembert láttak. Aztán füst szállt fel a fent említett berendezések meggyújtása miatt.

Molnár Imre hírportálunknak elmondta, amikor a helyiség és környezete elleni támadást meglátták, azonnal értesítették a rendőrséget. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatánál érdeklődésünkre elmondták, az ügyben rongálás gyanújával állítottak elő egy férfit, ellene eljárást indítottak.