Minden választás nagyon fontos volt a rendszerváltás óta, de az április 8-i voksolás, nem az elmúlt évtizedekben megszokott választás lesz – most nagyobb a tét – fogalmazott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára keddi sarkadi sajtótájékoztatóján. Dr. Fónagy János kiemelte: meg kell őrizni Magyarországot magyar országnak.
Sarkad soha ilyen nagyságrendű fejlesztési forrást nem kapott még, mint ebben a kormányzati ciklusban – mondta Mokán István a város polgármestere a keddi sajtótájékoztatón.

-Az elmúlt években, évtizedekben azért olyan 1 – 1,5 milliárd forintnyi fejlesztés volt jellemző Sarkadon. Most pedig két három esztendő alatt közel 7 milliárd forint értékű pályázatot tudunk megvalósítani. Amiben nagyon-nagy része van a városon és a város képviselőtestületén túl Dr. Kovács József országgyűlési képviselőúrnak – hangoztatta Sarkad polgármestere.

Sorsdöntő választás előtt állunk – fogalmazott dr. Kovács József. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ezért fontos, hogy az emberek megismerjék az elért eredményeket.

-A jelenlegi kormány tagjai igyekeznek egy olyan hiteles tájékoztatást adni az elért eredményekről, az elmúlt – én azt mondanám, hogy nem is négy évről, hanem inkább nyolc évről – amennyire csak lehetséges – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hozzátette: fel tudják sorolni az elmúlt nyolc év eredményeit, de szerinte ez a választás nem a sikerekről szól, hanem arról, hogy Magyarország meg tudja-e tartani az elért eredményeket.

-De ez a mai fórum nem erről szól, ahogy a választás sem ezekről szól – az eredményekről vagy a következő feladatokról – hanem arról, hogy egy olyan választás előtt áll az ország, ahol nem lehet hibázni. Ha itt elkövetjük a hibát akkor nincs javítási lehetőség – emelte ki Dr. Fónagy János.

Dr. Fónagy János a sarkadi lakossági fórumon továbbá fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy meg kell őrizni Magyarországot magyar országnak és nem szabad hagyni, hogy bevándorlóországgá váljon.