A lila-fehérek január 9-én megkezdik a felkészülést a tavaszi szezonra.
A bajnokság folytatásáig még másfél hónap van hátra, de addig rengeteg munka és elvégzendő feladat vár mindenkire a Kórház utcában - írták az Előre hivatalos oldalán. 

Hétfőn délelőtt általános állapotfelméréssel és összevont megbeszéléssel nyitják a programot, majd játékosaik ismét felveszik a stoplist, hiszen aznap máris két rávezető foglalkozáson szemlélheti meg vezetőedzőkük, a szünetre előírt egyéni edzéstervek eredményét.

Ahogy arról korábban már hírt adtak: voltak távozók és több játékos további sorsa is bizonytalan még. A vezetőség azonban rövid idő alatt pontot fog tenni minden érdekelt fél folyamatban lévő ügyére, hogy a felkészülést lehetőség szerint minél véglegesebb összetételben bonyolíthassák a lilák.

Azt írták: a szakmai stáb kizárólag olyan igazolást, szerencsés esetben igazolásokat fog eszközölni, amelyek valóban hasznos részét képezhetik a kitűzött célnak.

A Békéscsaba 1912 Előre az idén is folytatja utánpótlás korú és saját nevelésű labdarúgóinak integrálását, melynek következő állomásaként újabb három labdarúgóval köt a klub profi szerződést.

Sajnálatos, de szükségszerű térdműtéten esett át a szünetben Boér Gábor asszisztens edző, aki már lábadozik és elmondta, letette a mankót, valamint elkezdte a rehabilitációs gyakorlatokat. A pályára való aktív visszatérésére azonban még várni kell.