Egy hét múlva, január 13-án láthatják a nézők a Békéscsabai Jókai Színház új bemutatóját, a Balkán kobrát. Ezúttal a zenés komédia, azon belül pedig a balkáni hangulat és muzsika iránt érdeklődőket várja a teátrum — hangzott el az új darabot részletező sajtótájékoztatón csütörtökön a Művész Kávéházban.
— A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházzal koprdukcióban készült el a Balkán kobra. Ivan Kusan Galócza című színművét Tasnádi István dolgozta át és írt hozzá dalszövegeket. A zenét Kucsera Géza szerezte. A színpadon Csomós Lajost, Komáromi Anettet, Gulyás Attilát, Czitor Attilát, Köböl Lillát és Tege Antalt, illetve Ferenczi Attilát láthatják a nézők — sorolta a szereposztást Katkó Ferenc, aki rendezőként és szereplőként egyaránt részese lesz az előadásnak.

Elmondta, pár esztendővel ezelőtt vetődött fel, hogy állítsák színpadra a Balkán kobrát.

— Nyolc évig éltem Szerbiában, a szívemhez közel áll a balkáni zene és világ. Az a hangulat, amit legtöbben a Kusturica filmekből ismernek, köszön majd vissza a színpadon. Ezúttal, bár érdekes kérdések azért felvetődnek majd a darabot megnézve, nem a mélyenszántó gondolatok közvetítése a fő cél, hanem az önfeledt, pihentető szórakozás biztosítása motivált bennünket — hangsúlyozta a rendező, aki a történet részleteibe is beavatta a jelenlévőket.

Eszerint adva van a mindennel üzletelő férj, az őt unó feleség, a pénzért bármire hajlandó paraszt, egy nő szerelméért akármire képes rendőr és nem utolsó sorban, a balkáni háborút megjárt, rettenetes bérgyilkos, Kobra. A feleség minden eszközt bevetve próbál megszabadulni dúsgazdag férjétől...

De vajon lesz-e valaki, aki segít elérnie a célját, vagy saját kezébe kell vennie a fegyvert? Mindenre választ kapunk ebben a helyzetkomikumoktól sem mentes, zenés komédiában.