Összességében, ha a szerencse egy kissé is a csapat mellé állt volna, akkor megőrizhette volna veretlenségét az idei bajnokságban.
Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger—Csabai Csirkefogók VK 11—9 (4—1, 1—4, 3—0, 3—4)
Vízilabda OB I B-s mérkőzés, Eger, 100 néző. V.: Bene, Bereczki. Békéscsaba: Gál — Szabó Z. 2, Józsa 1, Ajtai 1, Makra 1 (1), Zsilák, Németh D. 1. Cs.: Szentesi (kapus), Tóháti, Bodor 1, Szeles 1, Rácz 1, Mucsi, Flajsman. Edző: Kádár József. Az Eger dobói: Bánhidy 4, Nagy R. 3, Molnár 2, Baróthy, Halmos 1-1.

Gól emberelőnyből: 10/2, ill. 8/2. Büntetők: 2/2, ill. 2/1. Kiállítás cserével: Józsa. Kipontozódott: Németh D.

Újoncot avatottak a csabaiak: a kettős igazolással rendelkező szentesi Flajsman Dávid első alkalommal mutatkozott be a Csirkefogók keretében — és nem okozott csalódást. Tulajdonképpen a vereség ellenére a csapat sem, bár fájlalhatják a két pont elvesztését, mert lett volna lehetőség Egerben is a döntetlenre, de akár a győzelemre is. Csakhogy.

A találkozó elején kissé álmosan játszott a gárda, a védekezés nem volt magas fokú, a támadások esetében pedig gyakran rosszul tüzeltek a játékosok, máskor pedig nem voltak elég határozottak a kapu előtt, sokszor egymásra vártak. A második negyedben, a pályaválasztó háromgólos előnye után sokat javult a védekezés, a vezetést is átvette a Békéscsaba, ám azt követően öt gólt kaptak zsinórban, ami kissé megrogyasztotta a gárdát.

A folytatásban sok emberelőnyös helyzetet kibekkeltek a Csirkefogók, amivel fel is zárkóztak egy gólra, ám Németh Dániel kiállítása után ismét lanyhult a védekezés, két gólt is kaptak centerből.

Kádár József: — Sajnos elvesztettük veretlenségünket a hevesi megyeszékhelyen, ennek ellenére csapatunknak végig volt tartása a mérkőzésen.